dinsdag 15 november 2016

Reuel Golden (red): Around the world in 125 years

Reuel Golden (red): Around the world in 125 years (Verenigde Staten, 2013): 456 blz: Uitgeverij Taschen

National Geographic: Around the World in 125 YearsTaschen, de vermaarde uitgever van vooral kunstboeken, heeft een prachtige set van 3 boeken uitgegeven met foto's uit de archieven van de National Geographic Society.

De boeken zijn uitgegeven in een gelimiteerde oplage van 125.000 stuks (hoezo gelimiteerd?) en kosten nieuw iets van 380 euro. Het is vooral een set voor de heb.

De National Geographic Society is opgericht in de Verenigde Staten in 1888 en heeft als doel kennis over onze planeet te verspreiden. Zij doet dit ondermeer door publicatie van hun maandblad, dat een van de meest gelezen tijdschriften ter wereld is en ook een van de tijdschriften met de mooiste foto's.

Tal van beroemde fotografen hebben voor dit tijdschrift gewerkt zoals onder andere Steve McCurry en onze eigen Frans Lanting.

Uit meer dan 1 miljoen foto's zijn de foto's voor deze serie van drie boeken gekozen. De foto's zijn prachtig afgedrukt op groot formaat, soms zelfs over 2 bladzijden. De foto's zijn vrijwel zonder uitzondering een genot om naar te kijken. Sommigen zijn echt fantastisch, maar zelfs de minder spectaculaire zijn foto's waarvoor een topfotograaf zich niet hoeft te schamen.

Er staan natuurfoto's in: landschappen en wilde dieren, maar vooral foto's van mensen: portretfoto's en foto's van mensen op straat of in de natuur.

De bijschriften bij de foto's zijn precies goed: naam van de fotograaf, jaartal plus plaatsaanduiding en een korte beschrijving van wat er op de foto staat, hoewel je dat laatste meestal zelf ook wel ziet.

Kortom: een van de allermooiste fotoboeken die ik ken!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten