donderdag 4 februari 2016

Uit eten in Vaassen: Driesterrenrestaurant de Leest

Ja, en dan ga je eten bij een driesterrenrestaurant, het culinaire equivalent van het Walhalla. Hier verwacht je toch tenminste de beste maaltijd die je ooit gegeten hebt. Ik heb er samen met een vriend heerlijk gegeten, maar of dit de beste maaltijd ooit was?
De Leest is een relatief klein restaurant waar maximaal 35 gasten kunnen tafelen. Het restaurant is aangenaam ingericht, met genoeg plaats voor ieder tafeltje en er klinkt rustige muziek zodat eventuele gesprekken niet overstemd worden. Wij waren met slechts 12 gasten, wat ons betreft precies goed. 
We kozen voor het micridiner a 143 euro. Dit bestond uit 7 gangen, verkleinde versies van de a-la-carte gerechten. Vijf gangen met vis, oa. Langoustines, Makreel, Forel, Tarbot en een gang met lam en een gang met 3 verschillende toetjes. Dit alles gecombineerd met 2 alcoholvrije aperetiefjes, 1 glas jus d'orange een karaf kraanwater en 6 amuses. De cijfers spreken voor zich, alle gerechten zijn perfect klaargemaakt en verdienen een 10. 
En toch, ik heb 2 keer in Utrecht bij restaurants zonder sterren gegeten waar de maaltijden mischien nog lekkerder waren. Ik denk dan ook dat het verschil tussen een goed restaurant zonder sterren en eentje met een, twee of zlefs drie sterren voor een doorsnee eter haast niet te proeven is. Toch een gedenkwaardige avond beleefd en de bediening was zeer vriendelijk en niet te formeel.
Gegeten op 2 juni 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten