zaterdag 28 februari 2015

Gilles Neret: Klimt


Dit boekje over Klimt is het eerste deeltje uit de serie "Moderne meesters" die de Volkskrant in samenwerking met Taschen heeft uitgegeven als cadeau bij een abonnement op de krant.

De deeltjes hebben een uniforme stijl, het zijn gebonden boekjes van ongeveer 96 blz, waarin een inleiding wordt gegeven op het werk van een 20-tal moderne schilders.

Op de voorzijde van de omslag staat steeds een van de bekendste schilderijen en op de achterkant meestal een foto van de schilder.

De deeltjes zijn vlot geschreven, met uitleg bij de getoonde werken. Handig voor een eerste kennismaking, maar doet bij een aantal kunstenaars (voor iedereen andere vermoed ik) naar meer smaken.  

  

2 opmerkingen:

  1. Ik heb de serie ook en vind ze inderdaad een prima inleiding. Zo kan je prima bepalen wat je wil zien of waar je de verdieping wil zoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Koen, de Volkskrant heeft de afgelopen jaren meerdere mooie series boeken cadeau gedaan. Ook van grote fotografen en architecten. Bijkomend voordeel is dat ze niet duur zijn als je ze op marktplaats koopt. Groet, Erik

    BeantwoordenVerwijderen