zaterdag 30 september 2017

Martina Padberg: Louvre

Martina Padberg: Louvre (Duitsland, 2016): 397 blz: Uitgeverij Könemann

Louvre Paintings"Louvre" van uitgeverij Könemann is een mooi uitgevoerd boek dat een overzicht geeft van de collectie van het Louvre.

Met de afbeeldingen is niets mis, de reproducties zijn mooi uitgevoerd en hoewel ze niet allemaal even representatief zijn (een reproductie van een schilderij met de afmetingen van 20 bij 20 centimeter is een heel ander verhaal dan een reproductie van een schilderij van 6 bij 3 meter) zijn de afbeeldingen een genot om naar te kijken.

In zo'n belangrijk museum als het Louvre hangen natuurlijk tal van wereldberoemde schilderijen van de bekendste schilders.

Waar het boek echter enorm tekort schiet is in de teksten. Ik heb vaker geklaagd over de kwaliteit van de teksten in kunstboeken, maar hier is het wel heel erg. De verschillende afdelingen van het museum krijgen ieder een uiterst korte inleiding, nota bene in 6 talen. Verder zijn maar een paar schilderijen voorzien van een toelichting, die meestal niets voorstelt.

Het zou verboden moeten worden om zo een boek uit te geven. Ik ben geen kenner van de schilderkunst, maar ik durf er om te wedden dat ik met betere teksten voor de dag zou komen. Schande!
Waardering voor de teksten, een droevige één ster.

  : voor de afbeeldingen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten