donderdag 21 mei 2015

Arita Baaijens: Desert SongsDesert SongsIn de herfst van 1988 werd een droom van Arita Baaijens waar. Ze trok gedurende 3 maanden met een gids op een kameel door de woestijnen van Egypte. Ondanks tal van moeilijkheden tijdens de tocht, waaronder de avances die de Duitse gids naar haar maakte was ze enthousiast.

Na een derde tocht in 1990 besloot ze om haar baan in Nederland op te zeggen en als nomade door de woestijnen te trekken. Na een aantal jaren door Egypte en lege woestijnen te trekken reisde ze later in Soedan waar meer mensen nog in de woestijn leven. Een absoluut hoogtepunt voor haar was een tocht in 2001 met kamelendrijvers vanuit Soedan naar Abu Simbel in Egypte waar de kamelen verkocht worden op een kamelenmarkt en geslacht voor hun vlees.

"Desert songs" leest als een liefdesverklaring aan de woestijnen en het nomadenleven en de kamelen. Waarom het boek in het Engels geschreven is, is mij niet duidelijk. Het boek is goed leesbaar en er staan tal van mooie foto's (geen exceptionele) in.

Bonus in het boek zijn 7 korte stukjes van elk 2 bladzijden over vroegere woestijnreizigers van Alexandra Tinne tot Wilfred Thesiger. Het boek geeft een goed beeld van hoe het is om met een kameel door de woestijn te trekken.  

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten