zaterdag 30 augustus 2014

Jeroen Swolfs: Streets of the world


Large Cover ImageJeroen Swolfs maakte voordat hij rechten ging studeren een reis van een jaar door Azië met zijn toenmalige vriendin.

Zijn studie rechten duurde maar kort, hij besloot dat fotografie in combinatie met reizen meer aansloot bij zijn belangstelling.

Al tijdens zijn studie fotografie verdiende hij veel geld met het fotograferen van gala's van studenten. Op een gegeven moment kreeg hij een briljant idee: hij wilde alle landen van de wereld bezoeken en daar een foto van de hoofdstraat van iedere hoofdstad maken.

Om dit plan te kunnen bekostigen zocht hij sponsors. Natuurlijk trapt niemand daar in, maar tot mijn en waarschijnlijk ook zijn eigen verbazing lukt hem dit uiteindelijk.

"Streets of the world" is het verhaal van Jeroens leven voor zijn project en zijn ervaringen gedurende het eerste jaar dat hij in Azië fotografeert.

Het verhaal is matig boeiend. Jeroen heeft het uitgemaakt met zijn vriendin om zonder verplichtingen te kunnen reizen. Hij krijgt prompt een andere vriendin en heeft tijdens zijn reis ook verschillende liefjes. Al met al nogal gecompliceerd.

Wat erg vreemd is voor een boek van een fotograaf is dat er geen foto's in het boek staan. Die bewaart hij voor het boek dat na zijn project moet verschijnen. Wel kun je wat foto's zien op zijn website.

Ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Ik hoop wel dat hij een (veel) betere fotograaf is dan schrijver, want anders is het project zonde van het geld, hoewel het dat in mijn ogen sowieso is.

  

2 opmerkingen:

  1. he Erik-- je recensies blijven pakkend om te lezen. je bent wel erg kritisch op dit boek. en dat voor 46 jaar-- waarop n mens toch milder wordt doorgaans. mooi idee: reizen door Azie. Lijkt me ook wel iets....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Nanne, 48 jaar inmiddels. Dit boek is gewoon ook niet zo geweldig. Groetjes, Erik

    BeantwoordenVerwijderen