maandag 4 augustus 2014

Jimmy Nelson: Before they pass away: boek en tentoonstelling


Product Details"Before they pass away" is het adembenemende mooie boek van de Engelse fotograaf Jimmy Nelson, die 2½ jaar rond de wereld heeft gereisd om mensen te fotograferen die nog in stamverband leven volgens oude tradities.

In het boek worden foto's van 20 stammen getoond, waaronder Amazone Indianen, Masai, Samburu, Tibetanen, stammen uit Noord Rusland en uit Papoea Nieuw Guinea.

De foto's zijn haarscherp en de mensen staan er prachtig in vol ornaat op.

Bij iedere stam staan 3 bladzijden met tekst (een in het Engels, een in het Duits en een in het Frans) met daarop informatie over de oorsprong, traditie, geloof, dagelijks leven en voedsel. De teksten zijn beknopt maar toch zeer informatief.

Een aanwinst voor iedereen die van mooie fotoboeken houdt!

 

 

 

 

 

Om de foto's echt recht te doen moet je ze zien op groot formaat. Gisteren ben ik naar de tentoonstelling van het boek geweest in het volkenkundig museum in Leiden. Het was waanzinnig mooi. Het is heel wat anders om een fotootje te zien van 8 bij 5 cm of afgedrukt op 2 bij 1,5 meter. De tentoonstelling loopt nog tot 9 september. Ik heb nog van de gelegenheid gebruik gemaakt om een portretfoto te laten maken (zie over mij). Zowel het boek als de tentoonstelling horen tot de allermooiste die ik ooit heb gezien. Zeer warm aanbevolen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten