dinsdag 22 december 2015

Recept: Chocolademousse

Vanavond heb ik voor mijzelf en een vriend voor het eerst sinds lange tijd weer eens chocolademousse gemaakt, een van mijn favoriete toetjes.

Ingrediënten voor 4 personen: 1 reep pure chocolade van 100 gram en 4 eieren

De chocolade au bain marie smelten (au bain marie betekent dat je in een grote pan water doet en daarin een kleiner pannetje dat door het contact met het warme water geleidelijk warm wordt). Intussen de eieren scheiden in een dooier en het eiwit. Het eiwit stijf kloppen. Als de chocolade gesmolten is, de pan van het vuur afnemen, het eigeel erdoor roeren en dit alles door de stijfgeslagen eiwitten mengen. Het geheel verdelen over coupes en minimaal een uur laten opstijven in de koelkast.

Opmerking: er zijn tal van recepten voor chocolademousse in omloop, bijvoorbeeld ook met slagroom of port. Dit is het simpelste recept dat ik ken en bovendien een van de beste.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen