dinsdag 24 mei 2016

Recept: Ratatouille

Vanavond heb ik voor vrienden weer eens ratatouille gemaakt, een van mijn favoriete vegetarische gerechten.

Nodig voor 6 personen:
1 grote pan, ik gebruik een 12-literpan die ongeveer voor de helft vol komt
olijfolie, voldoende om de pan met een dun laagje te bedekken
2 uien
2 aubergines
2 courgettes
2 rode paprika's
2 bakjes champignons
1 kg (tros) tomaten

Bereiding: Pan met laagje olijfolie op het vuur zetten. Groenten wassen en in stukjes snijden. Eerst de uien fruiten. Vervolgens achter elkaar: aubergines, courgettes, tomaten, paprika en champignons toevoegen. Dan het geheel ongeveer 3 kwartier laten sudderen. Opdienen met gekookte (Basmati) rijst. Lekker met geraspte oude kaas of Parmezaanse kaas.

Dit gerecht is van zichzelf smaakvol genoeg, maar je kunt er ook oregano of Italiaanse keukenkruiden en een beetje peper aan toe voegen. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen