dinsdag 17 mei 2016

Uit eten in Utrecht: Restaurant Bis

Gisterenavond heb ik met een vriend bij restaurant Bis gegeten. We kozen allebei voor het viergangenmenu a 39,50 euro. We kregen een schaaltje met brood en boter (8). Later nog twee keer een schaaltje met geroosterd brood (9). Bij het eten dronk ik een glas versgeperste jus d'orange (10) en een stuk of 5 glazen gratis kraanwater. De ene serveerster deed steeds een schijfje citroen in het water wat erg lekker was, de andere vond dat blijkbaar teveel moeite.

Het wachten duurde lang, pas na 25 minuten kwam het voorgerecht, een salade met koude asperges en een half ei (7). 

Na nog eens 25 minuten kwam het tussengerecht, een erg lekkere aspergesoep met stukjes gerookte zalm waarin helaas geen stukken asperge dreven (9). 

Gelukkig kwam het hoofdgerecht vrij snel: 2 op de huid gebakken pietermannen, met gebakken aardappeltjes en een garnering van puree, asperges, wortel en witlof (9). 

Voor het toetje kozen we in plaats van de cheesecake die bij het diner hoorde een grand dessert voor 2 euro extra. Het grand dessert was erg lekker en bestond uit een bolletje walnootijs, een stukje cheesecake, iets wat leek op flan, chocolademousse en een chocoladecakeje dat nog zacht van binnen was (9). 

Al met al hebben we erg lekker gegeten, maar vooral in het begin had het eten wat sneller geserveerd mogen worden (wij begonnen al grapjes te maken over de traagheid van de bediening).

Gegeten op 16 mei 2016

Iets meer dan 2 jaar geleden had ik al eens eerder gegeten bij Bis. Hieronder mijn recensie voor Iens:
Vanavond heb ik met een vriend gegeten bij Bis. We hadden gekozen voor de Iens dinerdeal. We begonnen met een glas prosecco. Voorgerecht was een combinatie van een coquille, tonijn en zalmtartaar, eenvoudig maar smakelijk (8). Hoofdgerecht was een rib-eye met wat groenten (8,5) en wat gebakken aardappelen (7). Toetje was een klein grand desert met wat wittechocoladeijs, creme brulée, chocolademousse en nog iets (9). Als afsluiting kregen we nog een kopje thee of koffie. Zoals gewoonlijk heb ik bij het eten 2 glazen verse jus (10) en veel glazen kraanwater gedronken. Ze serveerden geen kannetje met kraanwater (alleen flesjes), maar vreemd genoeg wel losse glazen. Het enige verschil was dat ze nu 6 keer extra moesten lopen. We hebben voor relatief weinig geld (nog geen 30 euro pp) eenvoudig doch goed gegeten.

Gegeten op 11 mei 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten