donderdag 26 juli 2018

Recept: Pastamaaltijdsalade

Recept: Pastamaaltijdsalade

Vandaag heb ik een verrukkelijke pastasalade gemaakt. Het is een beetje een variatie op mijn feta-tomaten-olijvensalade.

Ingrediënten voor 6 grote eters:
- 500 gram pasta
- olijfolie
- 4 uien
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 250 gram champignons
- 125 gram rucola
- 1 komkommer
- 500 gram trostomaten
- 400 gram feta
- potje olijven
- 100 gram walnoten
- beetje honing
- beetje balsamicoazijn
- beetje peper

Bereiding:
Kook de pasta in ruim water in ongeveer 10 minuten beetgaar. Pasta afgieten en 2 uur laten afkoelen in de koelkast. Het is handig om een beetje olijfolie door de pasta te mengen zodat hij niet zo gaat plakken

In een grote pan, de bodem bedekken met olijfolie en 2 gesnipperde uien fruiten. Dan achtereenvolgens de gewassen en in stukjes gesneden aubergine, courgette, rode paprika en champignons toevoegen. Alles even laten koken zodat alles gaar is. Dan ook 2 uur laten afkoelen tot kamertemperatuur.

Een half uur voordat je gaat eten, in een heel grote pan (de mijne heeft 12 liter inhoud) de afgekoelde pasta doen. Achtereenvolgens de gewassen en in stukken gesneden overgebleven uien, rucola, de komkommer, tomaten, feta en olijven toevoegen en ook de gebakken en afgekoelde groenten.

Een dressing maken van een theelepeltje honing, wat balsamicoazijn, een flinke scheut olijfolie, en wat versgemalen peper. De dressing door de rest van de salade mengen en als laatste vlak voor het opdienen de walnoten erdoor mengen.
Eet smakelijk!

Reacties op dit blog zijn meer dan welkom.

4 opmerkingen:

  1. De ideale maaltijd voor dit weer! Ik doe er meestal rauwe groenten zoals komkommer en tomaten in.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Barbara, de komkommer en tomaten zitten er ook in. De salade is heel makkelijk veganistisch te maken door de feta weg te laten. Ook erg lekker is om wat avocado's of pijnboompitten (in plaats van de walnoten) toe te voegen. Groetjes, Erik

      Verwijderen
    2. a, die had ik er gisteren in. Per ongeluk had ik avocado, tofu en pijnboompitjes in de gierstsalade. Dat is wel erg machtig. Dus beter is om één van die drie te kiezen. Die pitjes waren eigenlijk voor de pastasalade van vanavond :)

      Verwijderen
    3. Hoi Barbara, houd jij van tofu? Ik ben in een grijs verleden ooit zeven jaar vegetariër geweest, maar tofu heb ik altijd een smakeloos product gevonden. Je kunt het hooguit wat verbeteren met een lekkere marinade, maar zelfs dan heeft het niet mijn voorkeur. Gierst voor een salade heb ik nooit geprobeerd, dat kan ik ook wel eens doen, ik vind gierst ook wel lekker. Groetjes, Erik

      Verwijderen