donderdag 6 december 2018

Dvd: The red turtle

The red turtle (Japan, Frankrijk, 2016): 78 minuten: Regisseur: Michael Dudok de Wit

La tortue rouge PosterDe Nederlandse animator Michael Dudok de Wit maakte in 2000 de korte animatiefilm "Vader en dochter", waarvoor hij zelfs een Oscar won voor de beste animatiefilm. Toen ze jaren later bij de Japanse animatiestudio Ghibli, deze animatiefilm zagen, waren ze daar zo enthousiast over dat zij deze film in Japan wilden uitbrengen en vroegen zij hem tegelijk om voor Ghibli een lange animatiefilm te maken. Deze animatiefilm is "The red turtle" geworden, een samenwerkingsproject tussen Ghibli, Michael Dudok de Wit en een aantal Franse animators.

"The red turtle" begint heftig. Er woedt een flinke storm en een man wordt meegenomen door het woeste water. Hij landt aan op een onbewoond eiland met wat rotsen, wat begroeiing en gelukkig ook wat drinkwater. De man doet pogingen om van het eiland af te komen door een vlot te bouwen en daarmee de zee te bevaren. Er is echter steeds iets wat het vlot van onderen beschadigd. Aanvankelijk is niet duidelijk wat dat precies is, maar bij zijn derde poging komt hij erachter.

"The red turtle" is een prachtig getekend sprookje en liefdesverhaal. Het verhaal wordt ondersteund door erg mooie muziek. Bij Ghibli hebben ze meer prachtige animatiefilms gemaakt, en deze mag er ook zijn.

Op IMDB krijgt "The red turtle" van ruim 23.000 mensen een waardering van 7,5.

   

Reacties op dit blog zijn meer dan welkom.

4 opmerkingen:

 1. Deze film heb ik in de bioscoop gezien en ik wist niet naar wat voor film ik ging. Ik was zeer onder de indruk van de pracht van deze film. Er wordt niet of nauwelijks (dat weet ik niet meer precies) in gesproken. Het is vooral heel veel beleven. Schitterend gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Niek, deze film had ik ook graag in de bioscoop gezien. Bij de dvd die ik van een vriend heb geleend zit een interview met Michael Dudok de Wit over "The red turtle" en zien we hem aan het werk tijdens de animatie. Ook staan er twee korte animatiefilms op, waarvan ik "Vader en dochter" echt geweldig vind. Groetjes, Erik

   Verwijderen
 2. Heeft zo'n DVD gelukkig ook nog meerwaarde naast het zien van een film in de bioscoop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Niek, een dvd heeft voor mij sowieso meerwaarde, alleen al omdat ik hem thuis op mijn gemak kan bekijken en kan onderbreken wanneer ik wil, om te plassen of thee te zetten of zoiets. Groetjes, Erik

   Verwijderen