dinsdag 8 oktober 2019

Recept: Pasta met een saus van spinazie en blauwschimmelkaas

Vanavond maak ik een eenvoudige pasta klaar met een vegetarische saus.

Ingrediënten voor 4 personen:
- Een pak met 500 gram pasta
- 1200 gram verse spinazie (eventueel te vervangen door diepvriesspinazie)
- 2 uien
- 2 bakjes champignons
- 400 gram blauwschimmelkaas
- wat olijfolie

Bereiding:
Neem een grote pan en kook daarin de spinazie totdat hij geslonken is. Zet ondertussen een andere grote pan met water op voor de pasta.
Fruit de gesnipperde uien in olijfolie. Voeg dan de in plakjes gesneden champignons toe. Kook intussen de pasta. Als de uien en champignons klaar zijn, roer ze dan door de spinazie en voeg als laatste de blauwschimmelkaas toe. Al met al een heerlijk vegetarisch recept, maar je moet wel van blauwschimmelkaas houden. Eet smakelijk!

Opmerking: Voor de kaas neem ik meestal Danish blue. Dat is een goedkope kaas, die vrij mild van smaak is en erg goed tot zijn recht komt in dit gerecht.

Reacties op dit blog zijn meer dan welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten