zondag 2 mei 2021

Beatrix Potter: Het verhaal van Eekhoorn Hakketak

Beatrix Potter: Het verhaal van Eekhoorn Hakketak (Groot Brittannië, 1902?): 59 blz: Vertaald door Heleen Kernkamp-Biegel (?): Uitgeverij Ploegsma
 
Het Verhaal Van Eekhoorn Hakketak
 
Aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw werd de Engelse schilderes en schrijfster Beatrix Potter wereldberoemd met de uitgave van een aantal zeer schattige dierenverhaaltjes die waren geïllustreerd met door haarzelf gemaakte aquarellen. 
 
Het zijn kleine, handzame boekjes waarbij op iedere dubbele pagina op de ene pagina een reproductie van een aquarel staat en op de tegenoverliggende pagina een kort stukje tekst.
 
Zoals gezegd, het zijn schattige boekjes. De tekeningen ogen een beetje onbeholpen, maar zijn wel zeer charmant. Over de teksten ben ik helaas niet zo enthousiast, ik vind ze weinig aansprekend. Daarbij moet je natuurlijk wel beseffen dat dit echt kinderboekjes zijn en niet zozeer voor volwassenen.

Eekhoorn Hakketak is een brutale eekhoorn met een mooie roodbruine pluimstaart. Samen met een aantal andere eekhoorns woonde hij in een groot bos aan de rand van een meer. Midden op dit meer woont een wijze Uil: Spikkel de grote. De eekhoorns varen met zijn allen met zelfgemaakte vlotten naar dit eiland om aan Spikkel te vragen om bij hem noten te verzamelen. In ruil voor de noten brengen ze een geschenk voor Spikkel mee. Alleen Hakketak is met zijn gedachten elders.
 
Ik verwijder Beatrix Potter bij deze van de lijst met mijn favoriete schrijvers.
 
Tekst **
Tekeningen ****
 
    
 
Reacties op dit blog zijn meer dan welkom.
 
Bent u op zoek
naar een mooi boek
Kijk dan bij
Ardi Seij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten