vrijdag 7 mei 2021

Eric Carle: Vader Zeepaard

Eric Carle: Vader Zeepaard (Verenigde Staten, 2004): 28 blz: Vertaald door Ivo de Wijs (2004): Uitgeverij Gottmer
 
Vader zeepaard by Eric Carle
 
Eric Carle is een Amerikaanse illustrator en schrijver van kinderboeken die opvallen door hun kleurgebruik en eenvoudige makkelijk te onthouden teksten. Het beroemdste boek van Eric Carle is ongetwijfeld "Rupsje nooitgenoeg" dat ik ook geweldig vind, maar mijn favoriete boek van Eric Carle is toch "Vader Zeepaard".
 
"Vader Zeepaard" is een ontzettend leuk boekje om aan een vader met een kind van een jaar of drie cadeau te geven omdat juist bij zeepaardjes het de vader is die voor zijn kroost zorgt. Ik heb het boekje cadeau gegeven aan mijn nichtje Roos bij haar derde verjaardag in 2004. Ik heb het 2 keer voorgelezen aan haar en toen kende ze het boekje al bijna van buiten. Inmiddels studeert Roos aan de universiteit.
 
"Vader Zeepaard" is zoals gezegd een kleurrijk boekje. De tekeningen zijn gemaakt in heldere kleuren en de teksten zijn prachtig vertaald door Ivo de Wijs. In het boekje zitten 4 doorzichtige schutbladen met een tekening er op. Als je dat schutblad omslaat dan zie je steeds dat er een vis achter verborgen zit, toevallig ook allemaal vissen waarbij de vader voor de kroost zorgt.
 
Meneer Zeepaard en zijn vrouw gaan een dagje naar het strand. Mevrouw Zeepaard voelt ineens iets kriebelen en moet eitjes leggen. Meneer Zeepaard doet die eitjes in een buidel in zijn buik. Vervolgens zwemt meneer Zeepaard door de zee en ontmoet andere vissen totdat hij kleine zeepaardjes krijgt. 
 
Ik vind "Vader zeepaard" een geweldig boekje, echt één van de klassiekers onder de kinderboeken.
 
    
 
Reacties op dit blog zijn meer dan welkom.
 
Bent u op zoek
naar een mooi boek
Kijk dan bij
Ardi Seij 

4 opmerkingen:

 1. Dit lijkt me geweldig! Het boek is helaas momenteel niet te koop :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Barbara, ik heb even voor je gekeken. Het boekje is al vanaf 2 euro plus verzendkosten te koop op boekwinkeltjes.nl. Zeer de moeite waard! Groetjes, Erik

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is inderdaad een heerlijk boekje, mijn kleindochters waren er dol op. Ik vind het leuker dan Rupsje nooit genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Jannie, heerlijk om zo'n leuk boekje aan je kleindochters voor te kunnen lezen toen ze nog jong waren. Ik vind de meeste boeken van Eric Carle erg mooi, maar "Vader zeepaard" en in iets mindere mate "Rupsje nooitgenoeg" springen er wat mij betreft tussen uit. Groetjes, Erik

   Verwijderen