zondag 15 september 2019

Alain Laboile: At the edge of the world

Alain Laboile: At the edge of the world (Frankrijk, 2015): 111 blz: Uitgeverij Kehrer

At the Edge of the WorldSoms doe ik een grote ontdekking. Ik had van de naam Alain Laboile gehoord en al wat foto's van hem gezien op het internet die ik erg mooi vond. Ik was al een tijdje op zoek naar boeken van hem.

Alain Laboile is een Fransman die van beroep beeldhouwer is, dat hij zichzelf heeft aangeleerd. Om zijn beelden te fotograferen kocht hij een camera en is hij gaan fotograferen. Hij heeft dus geen formele opleiding als fotograaf.

Alain Laboile, zijn vrouw en hun zes kinderen wonen ergens in Frankrijk met een grote tuin aan de natuur. De kinderen hebben alle ruimte om te spelen. Alain fotografeert zijn kinderen terwijl ze aan het spelen zijn in de natuur. Veel van de foto's in "At the edge of the world" zijn adembenemend mooi. De vreugde van het kind zijn spat van de foto's af. Nog nooit heb ik zulke indrukwekkende foto's gezien van kinderen die opgaan in hun spel.

Het enige minpunt van het boek is dat er zo weinig foto's in staan, het zijn er maar net iets meer dan 70. Nadat ik het boek had bekeken heb ik gelijk van alle andere titels van Alain Laboile die voorradig zijn bij Bol.com een exemplaar besteld. Ik wacht met spanning af.

Om foto's van Laboile te bekijken, klik hier

   

Reacties op dit blog zijn meer dan welkom.

2 opmerkingen:

  1. Prachtige foto's, ik hoop dat zijn andere fotoboeken ook zo mooi zijn!!

    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Bettina, sinds ik dit boek in mijn bezit heb, ben ik razend enthousiast. Nooit eerder heb ik foto's gezien waar het plezier van het kind zijn zo vanaf spat. Ik denk zelfs dat een 10-tal van de foto's in dit boek behoren tot mijn favoriete foto's ooit en dat wil wat zeggen want ik heb heel veel foto's gezien sinds ik mooie fotoboeken verzamel. Groetjes, Erik

    BeantwoordenVerwijderen