donderdag 5 september 2019

Dvd: Around the world in 80 treasures

Around the world in 80 treasures (Groot Brittannië, 2005): 10 uur: Geschreven en gepresenteerd door Dan Cruickshank

Around The World In 80 Treasures: Complete BBC Series [2005]Bij de BBC slagen ze er steeds maar weer in om de meest prachtige documentaires te maken. De afgelopen week heb ik gekeken naar de 10-delige serie "Around the world in 80 treasures" waarin de Britse presentator Dan Cruickshank ons meeneemt voor een wereldreis langs 80 van de belangrijkste cultuurschatten.

Het was logistiek een enorme onderneming. Tijdens zijn wereldreis doorkruiste Cruikshank 5 continenten, bijna 40 landen en maakte gebruik van  zo'n 90 vluchten. Daarbij was hij in totaal zo'n 5 maanden onderweg.

Is deze serie nu ook de moeite waard? Cruikshank heeft voor deze serie tal van monumenten uitgezocht die iedereen kent (de Pyramide van Cheops, de Taj Mahal, de Chinese muur, Borobodur, Machu Picchu, het Alhambra, het Parthenon, Angkor Wat), maar hij heeft gelukkig ook een aantal verrassingen in petto.

Cruikshank is een innemende presentator. Ik schat de amusementswaarde van zijn programma iets lager in dan dat van de reisprogramma's van collega-reiziger Michael Palin, maar alle kunstschatten worden schitterend in beeld gebracht en de serie is zonder meer een lust voor het oog. Eigenlijk is dit een serie die ze alleen bij de BBC kunnen maken!

   

Reacties op dit blog zijn meer dan welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten